Office Desktop ja Office Universal tulossa

Uusi Microsoft Office julkaistaneen loppuvuodesta 2015 ja vieläpä kahden version voimalla.

Office Desktop on Office 2013 –version seuraaja ja tulee sisältämään täyden kattauksena ominaisuuksia ja toiminnallisuutta. Se on suunnattu kannettavien ja pöytäkoneiden käyttäjille, ja saanee lopulliseksi nimekseen Office 2016.

Office Universal on kokonaan uusi, kosketuskäyttöön suunniteltu versio Officen ydinsovelluksista (Word, Excel, PowerPoint, Outlook ja OneNote). Office Universal –sovellukset on suunnattu ensisijaisesti Windows 10 –puhelimille ja –tableteille, mutta niitä voi käyttää myös pöytäkoneella tai kannettavalla.


Kuva: Office Universal / Excel for Windows 10 (Microsoft)

Miten Office-versiot eroavat toisistaan?

Kummallakin versiolla voi luoda ja muokata Office-sisältöä, mutta ne on profiloitu ja suunnattu eri tarpeisiin seuraavasti:

  • Office Universal on optimoitu kosketuskäytölle kun taas Office Desktop on tarkoitettu ensisijaisesti hiiri + näppäimistö –käyttöön.
  • Office Universal on tarkoitettu liikkuvan käyttäjän tuottavuustyökaluksi, jossa sisältöä toki luodaan ja muokataankin, mutta ennen kaikkea kulutetaan ja jaetaan eteenpäin.
  • Office Universal –version ominaisuudet eivät ole yhtä monipuoliset kuin Office Desktop –version.
  • Office Desktop –sovellukset on suunnattu ammattimaiseen sisällön luomiseen, data-analyyseihin, visualisointiin ja tehtäviin, joissa tarvitaan näppäimistön ja hiiren mukanaan tuomaa tarkkuutta.
  • Office Desktop –sovellukset sisältävät kaikki Office-ominaisuudet ja tukevat edistyneitä ominaisuuksia kuten makroja.

Office Universal –esiversio tulossa puhelimille

Viime viikolla Microsoft ilmoitti, että Office Universal –esiversio on tulossa Windows 10 –testikäyttäjille vielä huhtikuun aikana. Tämä on hieno uutinen, sillä moni jäi niitä kaipaamaan asennettuaan Lumia-testipuhelimeen Windows 10:n 10051-esiversion parisen viikkoa sitten.

Office Universal –sovellukset korvaavat Windows-puhelimien nykyiset Office-sovellukset. Uutuuksille onkin tilausta, sillä nyt käytössä olevat Office Mobile –sovellukset ovat ominaisuuksiltaan varsin rajalliset. Itselläkin Office-käyttö puhelimella on toistaiseksi jäänyt lähinnä satunnaiseen dokumenttien, esitysten ja taulukoiden tarkasteluun.


Kuva: Word Universal for Windows 10 for phones (Microsoft)

Miten Office-esiversioita pääsee testaamaan?

Office Universal for Tablets tuli ladattavaksi helmikuussa Windows 10 Technical Preview -esiversion yhteydessä. Kyseiset Office-sovellusten esiversiot tableteille ovat vapaasti ladattavissa Windows 10 –koneen uudesta, vielä beta-asteella olevasta Windows Kaupasta.

Voit liittyä Windows 10 Technical Preview –testiohjelmaan täällä.

Desktop IT Pro and Developer preview for Office 2016 puolestaan julkaistiin viime kuussa ja tuo Office Desktop –esiversion kannettaville ja pöytäkoneille. Kuten nimikin viittaa, tämä esiversio on suunnattu ensisijaisesti kehittäjille ja IT-ammattilaisille. Aiempi esiversio oli suljettu beta-ohjelma, joka nyt laajenee Office 365 –käyttäjille. Kyseessä on varhainen esiversio, josta puuttuu vielä monia ominaisuuksia.

Uskon, että Office Desktop tulee aikanaan myös julkiseen jakoon (public preview) kun kehitystyö etenee riittävän pitkälle. Jos olet Office 365 –käyttäjä/tilaaja ja haluat asentaa Office Desktop –esiversion testikäyttöön, voit rekisteröityä ohjelmaan täällä.

Office Universal –esiversio Windows 10 –puhelimille on tulossa jakoon siis jo tämän tai ensi viikon aikana. Palaan siihen tarkemmin heti kun päivitys on saatavilla ja ensimmäiset testit on ajettu.

Kannattaa pysyä linjoilla, sillä elämme mielenkiintoisia aikoja Officen ja Windowsin osalta. Tulevien viikkojen ja kuukausien aikana tulemme näkemään lukuisia päivityksiä ja tarkennettuja tietoja niin tuotestrategioista kuin itse tuotteistakin.

Kommentit tervetulleita

Kaikki kommentit aiheeseen ja artikkeliin liittyen ovat tervetulleita. Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/. Samoin videot näkyvät toistaiseksi vain selainta käyttämällä.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Teknologiat Merkitty: , , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>