Windows 10: muokkaa Toimintokeskuksen painikkeita

Windows 10 on saanut Windows Phone –puhelimista tutun Toimintokeskuksen (Action Center), johon käyttöjärjestelmä kerää käsittelemättömät ilmoitukset ja viestit. Ominaisuus on tervetullut, sillä Windowsissa ei ole aiemmin ollut yhtä selkeää paikkaa, jossa kaikki ilmoitukset olisivat nähtävissä.

Ilmoitusten lisäksi paneelissa on joukko pikapainikkeita, joilla voi nopeasti tehdä halutun toiminnon tai muuttaa asetuksia.

Toimintokeskuksen avaaminen

Voit avata Toimintokeskuksen alareunan Tehtäväpalkin painikkeesta (kuva yllä, Kosketusnäppäimistö-painikkeen vasemmalla puolella), tai pyyhkäisemällä oikealta vasemmalle (jos käytössä on kosketusnäyttö). Tai kuten Windows 10:n parhaat pikakomennot –artikkelissa mainitsin, voit painaa Win+A.

Painikkeita voi olla näkyvissä 12 (paina Laajenna-painiketta) tai vain 4 (Kutista-painike). Neljää ylintä painiketta voit muokata; muut kahdeksan ovat valmiiksi määritettyjä.

Neljän ylimmän painikkeen muokkaaminen

Muokkaa Toimintokeskuksen pikapainikkeiden ylintä riviä seuraavasti:

  1. Avaa Käynnistä-valikko ja valitse Asetukset (tai paina Win+I).
  2. Valitse Järjestelmä ja edelleen Ilmoitukset ja Toiminnot.
  3. Napauta kutakin Pikatoiminnot-kohdassa olevaa painiketta ja valitse haluttu toiminto.

Se on siinä. Muutokset ovat välittömästi voimassa ja käytettävissä. Itse muokatut painikkeet ovat myös aina näkyvissä, sekä laajennetussa että kutistetussa painikevalikoimassa.

Omat valintani pikapainikkeiden toiminnoiksi ovat: Tablettitila, Muistiinpano, Kirkkaus ja Kaikki asetukset.

Kommentit tervetulleita

Mitä pidät Toimintokeskuksesta? Koetko sen hyödylliseksi ja käytätkö pikapainikkeita?

Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/. Samoin videot näkyvät toistaiseksi vain selainta käyttämällä.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Viikon Vinkki, Vinkit Merkitty: , , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>