Windows 10 Mobile -esiversio (10536) saatavilla, julkaisu lähestyy

Microsoft julkaisi edellispäivänä uuden esiversion Windows 10 Mobile –käyttöjärjestelmästä. Tämä esiversio kantaa versionumeroa 10536 ja on nyt saatavilla Windows Insider –testiohjelman Fast-ringin käyttäjille. Edellinen esiversio (10512) julkaistiin 12.8., joten uutta on ehditty jo hetken odotella.


Kuva: Neowin

Uutta tässä versiossa

Nyt kun Windows 10 Mobile –version julkaisu on lähellä (loka-/marraskuu), Microsoft ei enää esittele uusia ominaisuuksia. Sen sijaan esiversio sisältää koko joukon muutoksia ja korjauksia seuraavasti:

 • Insider Hub on taas mukana pienen poissaolon jälkeen.
 • Mobile hotspot –toiminnallisuus on korjattu.
 • Ääniohjaus on päivitetty, ja lisätty tuki japanin ja englannin (Intia) kielen puheen tunnistukselle.
 • Suora päivitys Windows Phone 8.1 –versiosta Windows 10 Mobile Insider Preview –esiversioon on taas mahdollista kaikilla laitteilla.
 • Aloitusnäyttö latautuu nyt normaalisti eikä enää näytä ”Loading …”-tekstiä.
 • Quite Hours\Do Not Disturb on korjattu.
 • Viive lukitusnäytön päivämäärän ja kellonajan näyttämisessä on korjattu tai ainakin selvästi lyhyempi.
 • Maps-sovelluksen Pinch and zoom toimii nyt normaalisti.

Kun Windows Insider –sovellus on asennettu ja Fast-rinki valittu, puhelimen pitäisi löytää seuraava päivitys:

Yleisesti ottaen käyttöjärjestelmä vaikuttaa nyt nopeammalta ja valmiimmalta. Pieniä (ja vähän isompiakin) bugeja on korjattu ja yksityiskohtia hiottu. Vielä on liian varhaista sanoa, onko esiversio riittävän valmis täysipäiväiseen käyttöön ensisijaisella puhelimella. Alustava fiilis on kuitenkin positiivinen.

Ohjelmistojätti ei ole vielä kertonut tarkkaan ajankohtaa Windows 10 Mobile –version julkistukselle, mutta yleinen arvio on loka-/marraskuu. Siihen saakka yhtiö keskittynee käyttöjärjestelmän toiminnallisuuden, vakauden ja nopeuden hiomiseen.

Uusia ominaisuuksia mobiili-versioon voitaneen odottaa loppuvuodesta ja ensi vuoden alkupuolella, kun nykyiset Windows Phone –puhelimet on päivitetty kymppiin ja uudet Lumia-lippulaivat saatu markkinoille.

New Yorkin julkistustilaisuus


Kuva: Microsoft

Microsoft vahvisti juuri, että tiistaina 6.10. New Yorkissa pidettävässä tilaisuudessa yhtiö tulee kertomaan lisää Windows 10 –laitteista. Tilaisuus lähetetään netissä suorana ja on siten seurattavissa reaaliaikaisesti.

Alustavien tietojen mukaan ainakin seuraavia laitteita tullaan esittelemään tilaisuudessa:

 • Uudet Lumia-lippulaivapuhelimet: Lumia 950 ja Lumia 950 XL
 • Uusi versio Microsoftin älyrannekkeesta: Microsoft Band 2
 • Kaksi uutta Surface-laitetta: 12- ja 14-tuumaiset versiot
 • HoloLens-älylasit reaali- ja virtuaalitodellisuuden yhdistämiseen
 • Windows 10 –päivitys PC:lle ja Windows 10 Xbox One -pelikonsolille
 • Useita lisälaitteita (esim. Microsoft ProClear –kaiutin)

Kommentit tervetulleita

Oletko jo päivittänyt uuteen 10536-esiversioon? Onko käyttöjärjestelmä mielestäsi jo niin valmis, että sitä voi käyttää ensisijaisessa puhelimessa?

Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/. Samoin videot näkyvät toistaiseksi vain selainta käyttämällä.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Teknologiat Merkitty: , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>