Office 2016 on täällä!

Microsoft julkaisi eilen (22.9.2015) uuden Office 2016 –version, aiemman ilmoituksen mukaisesti. Office 2016 on suunniteltu PC-laitteille ja sisältää täyden kattauksen Office-toiminnallisuutta. Suppeampi Office Mobile julkaistiin jo aiemmin ja on suunnattu älypuhelimille ja tableteille.


Kuva: redmondpie.com

Uudet ja parannetut ominaisuudet

Vaikka moni asia on muuttunut, Office näyttää ja tuntuu edelleen tutulta. Käyttöliittymän peruselementit (kuten Nauha ja sen Tiedosto-välilehti) ovat säilyneet koko lailla ennallaan ja siten uuden version käyttöönotto pitäisi sujua ongelmitta.

Uuden Officen voi hankkia Office 365 –tilauksella (yhdelle tai useammalle käyttäjälle) tai yhden käyttäjän ja koneen versiona.

Uusi Office 2016 tuo mukanaan mm. seuraavat uudistukset:

Yhteismuokkaaminen

 • Käytettävissä Wordissa ja PowerPointissa.
 • Käsittele samaa tiedostoa yhtä aikaa muiden kanssa millä tahansa laitteella.

Helppo jakaminen

 • Käytettävissä Wordissa, PowerPointissa ja Excelissä.
 • Jaa tiedostoja helposti suoraan Officesta valintanauhan Jaa-painikkeella. Näet, ketkä voivat käyttää asiakirjaa ja ketkä muokkaavat sitä parhaillaan. Voit myös muuttaa omien tiedostojesi yksittäisiä muokkausoikeuksia.

Jaetut muistikirjat

 • Käytettävissä OneNotessa.
 • Kerää kaikki tarpeelliset tiedot (valokuvat, videot, näyttökuvat, piirustukset tms.) yhteen keskitettyyn paikkaan ja käsittele tietoja yhdessä muiden kanssa. Muutokset synkronoituvat hetkessä.

Reaaliaikainen kirjoitus yhdessä muiden kanssa

 • Käytettävissä Wordissa.
 • Kun käytät tiedostoa yhdessä muiden kanssa, näet, mitä kohtaa muut muokkaavat, ja tehdyt muutokset päivittyvät näyttöön reaaliajassa.

Modernit liitteet

 • Käytettävissä Outlookissa.
 • Jaa tiedostoja sähköpostilla suoraan OneDrivesta tai SharePointista tai liittämällä tiedostoja viimeisimpien kohteiden luettelosta. Voit määrittää jakamisoikeudet niin, että vastaanottajat voivat käyttää liitetiedostoja poistumatta sovelluksesta.

Sähköpostin kiireellisyysjärjestys

 • Käytettävissä Outlookissa.
 • Tarpeettomat-toiminto oppii priorisoimaan sähköpostisi oikein ja auttaa lajittelemaan toisarvoiset viestit erilliseen kansioon (saat kuitenkin päivittäisen yhteenvedon, joten mitään ei jää huomaamatta). Saapuvien viestien lajittelu voi olla erityisen hyödyllinen, kun olet matkoilla tai muualla kuin työpisteessä.

Parannettu versiohistoria

 • Käytettävissä Wordissa, PowerPointissa ja Excelissä.
 • Voit viitata aiempiin versioihin ja luonnoksiin, kun muokkaat tiedostoa yhdessä muiden kanssa.

Pikaennusteet

 • Käytettävissä Excelissä.
 • Luo historiatietoihin perustuvia ennustekaavioita ja ennusta tulevia suuntauksia yhdellä napsautuksella. Tietojen ennustamisessa käytetään standardinmukaista eksponentiaalisen kolmoistasoituksen (ETS) algoritmia.

Uudet kaaviolajit

 • Käytettävissä Wordissa, PowerPointissa ja Excelissä.

Visualisoi taloudellisia tai hierakkisia tietoja ja korosta tietojen tilastollisia ominaisuuksia seuraavien uusien kaaviolajien avulla: Treemap, Vesiputous, Pareto, Histogrammi, Ruutu ja jana sekä Auringonsäde.

Kuva: Uusi auringonsäde-kaavio (Microsoft)

Tietolähteen tietojen vieminen Exceliin

 • Käytettävissä Accessissa.
 • Vie Access-tietokantasovelluksen linkitettyjen tietolähteiden luettelo viitteeksi Exceliin.

Joustavammat aikajanat

 • Käytettävissä Projectissa.
 • Esitä työn eri vaiheet tai luokat erillisillä aikajanoilla, jotta saat selkeän kuvan kaikesta projektiin liittyvästä työstä. Voit asettaa kunkin aikajanan alkamis- ja päättymispäivämäärän erikseen.

Parannettu resurssien ajoituksen hallinta

 • Käytettävissä Projectissa.
 • Neuvottelemalla sopimuksia eli resurssien varauksia varmistat, että rajallisesti käytettävissä olevia resursseja hyödynnetään optimaalisesti ja tehokkaasti koko organisaatiossa.

Parannetut tietoyhteydet

 • Käytettävissä Visio Professionalissa.
 • Yhdistä kaavio Excelin tietoihin yhdellä napsautuksella. Varmista, että Excelin sarakkeen arvojen ja kaavion muotojen tekstin välillä on yksi yhteen -vastaavuus, ja valitse sitten Tiedot-välilehdessä Pikatuonti.

Modernit muodot

 • Käytettävissä Visiossa.
 • Saatavilla on useita modernisoituja muotoja. Visio Professionalin perussähköistysmallissa on nyt IEEE-standardin mukaisia muotoja. Visio Standardin toimistosuunnitelmamuodot on päivitetty. Valmiiden kaaviopohjien avulla pääset nopeasti alkuun.

Saumaton toiminta Windows 10:n kanssa

 • Käytettävissä Wordissa, PowerPointissa, Excelissä, sähköpostissa, kalenterissa ja OneNotessa.
 • Uudet Office-mobiilisovellukset varmistavat tuottavuuden myös matkoilla ja toimiston ulkopuolella. Voit työskennellä tehokkaasti missä ja milloin tahansa, kaikilla Windows 10 -laitteilla.

Office-teemat

 • Käytettävissä Wordissa, PowerPointissa, Excelissä, OneNotessa, Outlookissa, Accessissa, Projectissa, Visiossa ja Publisherissa.
 • Valitse itsellesi sopivin Office-teema. Tummanharmaa teema lisää kontrastia ja parantaa tietojen luettavuutta. Värikäs teema tarjoaa modernin ja raikkaan ulkoasun. Valkoinen teema muistuttaa aiempien Officen versioiden ulkoasua.

Kerro-toiminto

 • Käytettävissä Wordissa, PowerPointissa, Excelissä, Outlookissa, Projectissa, Visiossa ja Accessissa.
 • Kirjoita, mitä haluat tehdä sovelluksessa, ja Kerro-toiminto ehdottaa komentoja, näyttää ohjeen ja tarjoaa linkkejä lisäresursseihin.

Älykäs haku

 • Käytettävissä Wordissa, PowerPointissa, Excelissä ja Outlookissa.
 • Tarkista faktoja tai etsi määritelmiä Bingiä käyttävän älykkään haun avulla. Korosta sana tai lause asiakirjasta ja valitse Älykäs haku. Saat hakutulokset verkosta suoraan sovelluksen luku- tai muokkausnäkymään.

OneDrive-integrointi

 • Käytettävissä Wordissa, PowerPointissa, Excelissä, OneNotessa ja Outlookissa.
 • Käytä Office-tiedostojasi missä tahansa ja millä tahansa laitteella tallentamalla tiedostot OneDriveen. Voit helposti jatkaa siitä, mihin jäit, ja muokata tiedostoja samanaikaisesti muiden kanssa kotona, toimistossa tai liikkeellä ollessasi.

Skype-integrointi

 • Skypessä voit pitää yhteyttä muihin ja tehdä yhteistyötä pikaviestien, äänen, videon ja näytön jakamisen avulla. Kun olet muualla kuin työpisteessä, voit osallistua verkkokokouksiin Skype for Business -mobiilisovelluksella. Tarkista, ketkä ovat online-tilassa, lähetä pikaviestejä kokouksen osallistujille ja seuraa esittäjän jakamaa näyttöä suoraan tabletilla tai puhelimella.

Office kaikissa ympäristöissä, kaikilla laitteilla

 • Käytettävissä Wordissa, PowerPointissa, Excelissä, OneNotessa ja Outlookissa.
 • Vaihda laitteesta toiseen ja jatka työskentelyä saumattomasti. Voit tarkastella ja muokata Office-tiedostojasi Windows-, Android- ja Apple-laitteilla. Tarkastele, muokkaa, analysoi ja esitä tutussa ja yhdenmukaisessa käyttöliittymässä.

Microsoftin Kirk Koenigsbauer (Office Client Applications and Services team) on kirjoittanut Office 2016 –julkaisua koskevan blogiartikkelin, jonka voit lukea täältä. Samassa artikkelissa on myös lyhyt video uudesta Officesta.

Kommentit tervetulleita

Miltä Office-uudistusten lista näyttää, aiotko päivittää Office 2013 –version uuteen Office 2016-versioon? Vai oletko Office 365 –tilaaja, jolloin päivitykset tulevat tuotteeseen automaattisesti?

Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/. Samoin videot näkyvät toistaiseksi vain selainta käyttämällä.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Teknologiat Merkitty: , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>