Windows 10 Mobile -esiversio 10549 ladattavissa

Microsoft julkaisi eilen uuden 10549-esiversion Windows 10 Mobile –käyttöjärjestelmästään. Edellisestä 10536-version julkaisusta ehti kulua jo kuukauden päivät ja siten nyt jakeluun tullut päivitys on erittäin tervetullut.

Tuore esiversio on paraikaa ladattavissa Windows Insider –käyttäjille, jotka ovat valinneet päivityssykliksi Fast-vaihtoehdon.


Päivitys tehtävä WP 8.1 –version kautta

Tässä esiversiossa päivitys on tehtävä kuitenkin mutkan kautta eli puhelin on ensin palautettava Windows Phone 8.1 –tasolle (Windows Device Recovery Tool -työkalulla). Sen jälkeen päivitys 10549-esiversioon sujuu normaalisti asetusten kautta (Asetukset, Puhelimen päivitys, Tarkista päivitysten saatavuus).

Päivityksen jälkeen versionumeron pitäisi olla 10.0.10549.4.

On hyvä huomata, että nyt julkistettu esiversio ei välttämättä vielä sovi päivittäiseen käyttöön ja siten testilaite olisi hyvä olla saatavilla.

Muutokset

Tämä esiversio tuo mukanaan mm. seuraavat muutokset:

  • Lukuisia suorituskykyyn, vakauteen ja akun kestoon liittyviä muutoksia.
  • Messaging-sovelluksen parannukset: tekstin syöttö on helpompaa isomman tekstilaatikon ansiosta.
  • Emoji-tuen laajentaminen: nyt symbolien väriä voi vaihtaa kulttuurin tai mieltymysten mukaan.
  • Päivitys Lumia 1020 –käyttäjille: Lumia Camera –sovellusta ei enää poisteta kun päivittää Windows 10:iin. Lumia Camera –sovellusta ei ole vielä Windows 10 –laitteiden Kaupassa, joten sen saaminen käyttöön edellyttää palaamista ensin WP 8.1 –tasolle ja päivittämistä sitten Windows 10:iin.
  • Cortana-digitaaliassistentin parannukset: nyt Cortana toimii Insider-käyttäjillä Japanissa, Australiassa ja Kanadassa. Cortanan tulosta Suomeen ei ole vielä tietoa.

Tunnettu bugi on, että Cortanan taustatehtävät voivat joissain tilanteissa kuluttaa runsaasti akkua. Korjaus tähän saataneen seuraavassa esiversiossa. Ongelma poistuu, kun Cortanan ottaa pois päältä.

Microsoft kertoi viime viikolla New Yorkissa pidetyssä laitejulkistustilaisuudessa, että Windows 10 Mobile tulee ensin uusille Lumia 950 / 950 XL –huippumalleille. Sen jälkeen – arviolta loppuvuoden aikana – aloitetaan päivitykset nykyisille Lumia-laitteille. Lähtökohtaisesti kaikki nykyiset Lumia-puhelimet saavat Windows 10 Mobile –päivityksen, mutta toiminnallisuuksissa on laitekohtaisia eroja.

Kommentit tervetulleita

Oletko jo päivittänyt uuteen 10549-esiversioon? Jaathan käyttökokemukset kommentointiosiossa.

Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/. Samoin videot näkyvät toistaiseksi vain selainta käyttämällä.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Teknologiat Merkitty: , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>