Windows 10 Mobile -esiversio 10572 ladattavissa

Vain viikko edellisen jälkeen, Microsoft julkaisi tiistaina uuden 10572-esiversion Windows 10 Mobile –käyttöjärjestelmästään. Vaikka aikaa julkaisujen välissä on vähän, alusta on ottanut aimo loikan eteenpäin.

Uusi esiversio on tuttuun tapaan tarjolla Windows Insider –ohjelman Fast-ringin käyttäjille. Huomaathan, että edellisen tavoin tämä päivitys vaatii puhelimen palauttamisen ensin WP 8.1 –tasolle (Windows Device Recovery Tool -työkalulla).

Kun palautuksen jälkeen asennat Windows Insider –sovelluksen ja tarkistat päivitysten saatavuuden, Windows 10 Mobile -esiversio 10572 pitäisi latautua puhelimeen.


Koska nyt jakoon tullut esiversio on varsin nopea ja viimeistellyn oloinen, sitä voi jo harkita asennettavaksi ensisijaiseen puhelimeen. Huomaa kuitenkin alla olevasta listasta, että tunnettuja ongelmia tai puutteita on edelleen.

Uudet ominaisuudet ja korjaukset

Tämä esiversio tuo mukanaan mm. seuraavat muutokset ja korjaukset:

 • Ilmoituksia voi saada ilman, että poistaa laitteen lukituksen (esim. uudet viestit).
 • Aloitusnäytön latausongelmat on korjattu. Lisäksi se on nopeampi.
 • Toimintokeskus (Action Center) toimii nopeammin.
 • Hälytyksen kuvake näkyy lukitusnäytössä.
 • Läheisyyssensorin ongelma muutamilla laitteilla on korjattu.
 • Sovelluslataukset Kaupasta ovat joissain tapauksissa jumittaneet. Tämä pitäisi olla nyt korjattu.
 • Näppäimistön kielenvaihto toimii nyt paremmin (aiemmin liian herkkä).
 • Cortanan taustatoiminnot on optimoitu/korjattu akun käytön suhteen.

Tunnetut ongelmat

Tässä versiossa on mm. seuraavat tunnetut ongelmat:

 • Kaksois-SIM –puhelimissa viestisovellus voi kaatua.
 • Kaksois-SIM –puhelimissa toisen numeron poistaminen aloitusnäytöstä poistaa sen All Apps –listasta. Puhelimen uudelleenkäynnistys korjaa ongelman.
 • Kuvia ei voi valita ja jakaa kolmannen osapuolen sovelluksiin kuten Facebook, Instagram, WhatsApp.
 • Joissain laitteissa Puhelin-sovellus kaatuu. Puhelimen palauttaminen (Reset) korjannee tilanteen.
 • Puhelimet, jotka on päivitetty WP 8.0 –versiosta 8.1-versioon ja edelleen 10572-esiversioon, eivät ehkä saa yhteyttä WLAN-verkkoon, tai päivitys 10572-esiversioon ei onnistu lainkaan. Ongelma korjaantuu kun puhelimen palauttaa Windows Device Recovery Tool –työkalulla WP 8.1 –versioon ja sitten päivittää 10572-esiversioon.

Vielä ei ole tietoa Windows 10 Mobilen julkaisupäivästä. Se kuitenkin tiedetään, että se tulee ensin uusille Lumia 950 / 950 XL –huippumalleille ja sen jälkeen päivityksenä nykyisille Lumia-laitteille.

Lähtökohtaisesti kaikki nykyiset Lumia-puhelimet saavat Windows 10 Mobile –päivityksen, mutta ominaisuudet voivat vaihdella laitteesta teknisistä ominaisuuksista riippuen.

Kommentit tervetulleita

Oletko jo päivittänyt uuteen 10572-esiversioon? Jaathan käyttökokemukset kommentointiosiossa.

Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/. Samoin videot näkyvät toistaiseksi vain selainta käyttämällä.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Teknologiat Merkitty: , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>