Windows 10: syksyn päivitys tulossa

Windows 10 tuo paljon uusia ja muuttuneita ominaisuuksia, mutta myös uuden päivitysmallin. Jatkossa emme näe enää isoja versiopäivityksiä vaan Windows päivittyy usein ja pienemmin askelin.

Alustavien tietojen mukaan isompia päivityksiä olisi luvassa puolivuosittain ja pienempiä kuukauden, kahden välein. Ensimmäinen isompi päivitys on näillä näkymin tulossa marraskuussa, vaikka tarkkaa aikaa ei olekaan vielä vahvistettu.


Kuva: Microsoft

Pian jakoon tuleva syyspäivitys kulkee nimellä Windows 10 Fall Update (koodinimi ”Threshold 2”) ja sisältää pääosin ominaisuuksia, joihin Windows Insider –käyttäjät ovat päässeet jo testiohjelman kautta tutustumaan.

Kotikäyttäjille päivitys on pakollinen, mutta yritykset voivat valita itselleen sopivan päivitysajankohdan.

Microsoft Edge –selaimen osalta luvassa on kuitenkin pettymys: tuki laajennuksille ei ehdi tähän päivitykseen vaan siirtyy seuraavaan isoon päivitykseen (koodinimi ”Redstone 1”), joka julkaistaan keväällä / alkukesästä 2016.

Mitä uutta syksyn päivityksessä?

Windows 10 Fall Update julkaistaan tavallisena koontipäivityksenä (Cumulative Update) Windows Updaten kautta kaikille käyttäjille, joilla on RTM-versio eli Build 10240 tai suurempi. Koska kyseessä on koontipäivitys, ei haittaa, vaikka jokin päivitys olisi aiemmin jäänyt tekemättä.

Ennakkotietojen mukaan päivitys tuo Windows 10:iin seuraavat ominaisuudet ja muutokset:

  • Cortanan ja Haku-toiminnon parannukset
  • Suosikkien, Lukulistan ja salasanojen synkronointi Edge-selaimessa
  • Mahdollisuus käynnistää toinen instanssi Edge-selaimesta
  • Muutokset Windowsin aktivointiin, joka helpottaa päivityksiä ja uudelleenasennuksia
  • Universaalit viesti-, puhelin- ja videosovellukset Skype-toiminnallisuudella
  • Pieniä käyttöliittymämuutoksia
  • Enterprise Data Protection (ehkä)
  • Yrityksen oma näkymä Windows Kaupassa (ehkä)

Kommentit tervetulleita

Oletko jo päivittänyt Windows 10:iin? Mitä pidät uudesta Windowsista ja sen As a Service –päivitysmallista?

Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/. Samoin videot näkyvät toistaiseksi vain selainta käyttämällä.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Teknologiat Merkitty: , , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>