Windows 10 Mobile -päivitykset viivästyvät vuoden 2016 alkuun

Näyttää siltä, että Lumia- / Windows Phone 8.1 -käyttäjät joutuvat odottamaan Windows 10 Mobile -päivitystä hieman luultua kauemmin. Microsoft on juuri virallisesti vahvistanut, että Windows 10 Mobile -päivitykset nykyisille laitteille alkavat vasta vuoden 2016 alussa.

Aiempi tieto oli, että ainakin osa laitteista saisi päivityksen uuteen käyttöjärjestelmään vielä tämän vuoden puolella.

Microsoftin virallinen lausuma aiheesta kuuluu näin:

”This November we introduced Windows 10 to phones including brand new features such as Continuum and Universal Windows Apps with the introduction of the Lumia 950 and 950 XL. The Windows 10 Mobile upgrade will begin rolling out early next year to select existing Windows 8 and 8.1 phones.”

Lähtökohtaisesti kaikki nykyiset Windows Phone 8.1 -puhelimet tulevat saamaan Windows 10 Mobile -päivityksen. Päivitys etenee luultavasti vaiheittain ja siten sitä saattaa joutua odottamaan muutaman kuukauden, mallista riippuen.

Lumia 950 / 950 XL ja Windows 10 Mobile

Uusi Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmä tulee esiasennettuna uusissa Lumia 950 -lippulaivamalleissa, joten niissä uutta käyttöjärjestelmää pääsee jo nyt kokeilemaan. Lumia 950- ja Lumia 950 XL -mallit ovat suorituskyvyltään ja ominaisuuksiltaan huippuluokkaa ja tukevat mm. Windows Hello -tunnistautumista (puhelin tunnistaa käyttäjän silmän iiriksen perusteella) ja Continuum -toimintoa (telakan avulla puhelin muuttuu tietokoneeksi).

Päivitys Windows Insider -ohjelman kautta

On hyvä huomata, että Windows Insider -ohjelman kautta Windows 10 Mobile -päivitys on saatavissa jo nyt. Windows Insider on Windows 10 -kehityksen yhteydessä lanseerattu ohjelma, jossa osallistujat voivat tutustua esiversioihin paljon ennen virallista julkaisua.

Tässä lista puhelinmalleista, joilla voi osallistua Windows Insider -ohjelmaan.

Kommentit tervetulleita

Kaikki kommentit päivän artikkeliin ja Windows 10:iin liittyen tervetulleita. J

Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/. Samoin videot näkyvät toistaiseksi vain selainta käyttämällä.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Teknologiat Merkitty: , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>