Office: kopioi ja liitä muotoilut pikakomennolla

Kopioi ja Liitä (Copy and Paste) -operaation lienee kaikille tuttu. Ctrl+C kopioi ja Ctrl+V liittää kopioidun sisällön haluttuun kohteeseen.

Mutta entä muotoilujen kopioiminen (esim. sanan tai kappaleen asetukset) paikasta toiseen? Miten tehdä se mahdollisimman kätevästi ja nopeasti?

Hiirellä muotoilujen kopiointi hoituu kätevästi Muotoilusivellintä ja Liitä Määräten (Paste Special) -valintoja käyttäen.

Jos kuitenkin haluat operoida näppäimistöllä ja pikakomentoja käyttäen, toimi seuraavasti. Huomaa, että tekniikat toimivat niin Wordissa, PowerPointissa kuin Outlookissakin.

Sanan muotoilun kopioiminen

  1. Valitse/maalaa sana.
  2. Paina Ctrl+Shift+C.
  3. Valitse/maalaa sana/tekstialue, johon haluat muotoilut kopioida.
  4. Paina Ctrl+Shift+V. Kohdealueen sisältö säilyy samana, mutta ulkoasu muuttuu.

Kappaleen muotoilun kopioiminen

  1. Valitse/maalaa kappale. Huomaa, että kappaleen lopussa (piilossa) oleva kappaleen koodimerkki pitää myös valita, koska muotoilu on tallennettu siihen. Kolmoisnapsauttamalla kappaletta saat sen helposti valittua kokonaan, tuo koodimerkki mukaan lukien.
  2. Paina Ctrl+Shift+C.
  3. Valitse/maalaa kappale, johon haluat muotoilut kopioida. Huomaa, että Wordissa riittää, kun sijoitat kursorin kohdekappaleen sisälle.
  4. Paina Ctrl+Shift+V.

Kommentit tervetulleita

Kaikki kommentit päivän artikkeliin ja Officeen liittyen tervetulleita. J

Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/. Samoin videot näkyvät toistaiseksi vain selainta käyttämällä.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Viikon Vinkki, Vinkit Merkitty: , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>