Office 365:n / Elisa Toimisto 365:n päivitysjakelut muuttuvat

Saatujen kokemusten ja käyttäjäpalautteen pohjalta Microsoft on päättänyt muuttaa Office-päivitysten jakeluita. Koska Elisa Toimisto 365 -palvelu perustuu Microsoftin Office 365 -palveluun, muutokset vaikuttavat suoraan myös siihen. Vakioasetuksilla Office 365 Business kuuluu Current Channeliin ja Office 365 ProPlus kuuluu Deferred Channeliin. Järjestelmänvalvoja voi halutessaan muuttaa päivitysasetuksia.

Päivitysjakeluiden uudet nimet ja jakelusyklit ovat seuraavat:

Current Channel (aiemmin Current Branch)

  • Office-ominaisuuksien päivitykset tapahtuvat 1 kk välein kuten tähänkin saakka. Tässä päivitysjakelussa on siis muuttunut vain nimeäminen.
  • Vakioasetuksilla Office 365 Business kuuluu Current Channeliin

Deferred Channel (aiemmin Current Branch for Business)

  • Office-ominaisuuksien päivitykset tapahtuvat 4 kk välein. Näin organisaatiolle jää enemmän aikaa päivitysten validoinnille ja yhteensopivuuden tarkistamiselle.
  • Office Pro Plus 2016 ladattavissa 23.2.2016 alkaen Office 365 User Software Page -sivustolta.
  • Office 365 ProPlus -asiakkaille Office 2016 -päivitykset alkavat automaattisesti, jos AutoUpgrade-toiminto on päällä.


Kuva: Office 365 ProPlus:n päivitysmalli (Microsoft)

Esiversioiden saatavuus

Kumpikin päivityskanava (Deferred Channel, Current Channel) antaa mahdollisuuden esiversioiden testaamiseen First Release -versioiden avulla. Esiversiot ovat virallisia, tuettuja versioita, jotka jaetaan testiin hyvissä ajoin ennen varsinaista julkistusta.

First Release for Deferred Channel -versio tulee saataville lähiviikkojen aikana ja antaa mahdollisuuden testata etukäteen kesäkuussa jakeluun tulevaa Office-versiota.

Office 2013 -version päivityksistä

Edellisen version käytöstä todettakoon, että Office 2013 -päivityksiä saa helmikuuhun 2017 asti, mikäli Office 2016 -versio ei ole asennettu.

Office/Project/Visio -sovellusten asentamisesta

Office-tuoteperheen sovellusten asentamisessa ja eri versioiden rinnakkaisessa käytössä tulee huomioida Click-to-Run (C2R) -menetelmän ja perinteisen MSI-asennustavan rajoitteet.

Tietokoneelle ei voi asentaa:

  • Samaa versiotasoa (esim. Office 2016) eri asennustavoilla.
  • Eri versiotasoa (esim. Office 2013 ja Visio 2016) C2R-asennustavalla.

Sen sijaan tietokoneelle voi asentaa:

  • Eri versiotasoja eri asennustapoja käyttäen. Esim. Office 2016 C2R-asennuksena ja Project/Visio 2013 MSI -asennuksena (on-prem, volyymilisenssinä)

Click-to-Run -asennusmenetelmästä voi lukea tarkemmin tästä Technet-artikkelista.

Kommentit tervetulleita

Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Teknologiat, Toimisto 365 Merkitty: , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>