Windows 10 Mobile -päivitykset alkavat Lumia-puhelimille

Lumia-käyttäjien pitkä odotus päättyy, kun Microsoft ilmoitti aloittaneensa Windows Phone 8.1 -laitteiden päivityksen Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmäversioon. Päivitys on ilmainen ja jaetaan langattomasti (Over the Air) valituille puhelinmalleille.

Mitkä puhelinmallit saavat päivityksen?

Microsoftin ilmoituksen mukaan ainakin seuraavat mallit saavat Windows 10 Mobile -päivityksen:

 • Lumia 1520
 • Lumia 930
 • Lumia 830
 • Lumia 735
 • Lumia 730
 • Lumia 640 ja 640 XL
 • Lumia 635 1GB
 • Lumia 532
 • Lumia 435

Alustavista tiedoista poiketen kaikki nykyiset Lumia-mallit eivät saa Windows 10 Mobile -päivitystä. Testitulosten ja Windows Insider -testiohjelmasta saadun palautteen perusteella Microsoft päätti jättää osan Lumia-malleista päivityksen ulkopuolelle.

Syynä oli riittämätön suorituskyky ja sitä kautta liian vaatimaton käyttäjäkokemus. Muun muassa Lumia 1320, Lumia 1020, Lumia 925 ja Lumia 535 eivät saa Windows 10 Mobile -versiota vaan joutuvat edelleen jatkamaan Windows Phone 8.1 -versiolla.

Yleinen linjaus on, että kaikki 512 Mt keskusmuistilla (RAM) varustetut mallit jäävät ilman päivitystä. Microsoft vahvisti tämän Windows Insider -ohjelman Twitter-tilillä:

WP 8.1 -version tuki ei kuitenkaan ole loppumassa, sillä Microsoftin tukisivut kertovat WP 8.1 -version tuen jatkuvan ainakin 11.7.2017 saakka.

On hyvä huomata, että vaikka oma puhelin olisikin päivitettävien listalla, päivityksen saaminen ei ole varmaa. Päivitykseen vaikuttaa mm. laitteen malli, maa / alue ja operaattori, kuten Microsoft toteaa:

”The availability of Windows 10 Mobile as an upgrade for existing Windows Phone 8.1 devices varies by device manufacturer, device model, country or region, mobile operator or service provider, hardware limitations and other factors. To check if your device is supported and other important information, visit your device manufacturer’s website.”

Miten päivitän puhelimeni?

Microsoft neuvoo käyttämään Upgrade Advisor -nimistä sovellusta, jolla voi tarkistaa oman puhelimen päivityskelpoisuuden. Sovellus löytyy Kaupasta, mutta ei jostain syystä ole enää ladattavissa, kuten seuraava kuva osoittaa:

Puhelimen voi toki päivittää ilman Upgrade Advisor -ohjelman apuakin. Varaa päivitykseen aikaa ainakin tunti. Huomaa, että puhelimen päivitystasosta riippuen päivitysten lataus, asennusten valmistelu ja itse asennus saattavat tapahtua useampaan kertaan. Toisin sanoen saatat saada yhden tai useampia Windows Phone 8.1 -päivityksiä ennen varsinaisen Windows 10 Mobile -päivityksen lataamista.

Tarkista päivityksen saatavuus ja lataa se seuraavasti:

 1. Avaa Asetukset-sovellus.
 2. Valitse Puhelimen päivitys.
 3. Napauta Tarkista päivitysten saatavuus -painiketta. Voit tässä kohtaa noutaa kupin kahvia, sillä päivitysten tarkistaminen saattaa kestää jonkin aikaa.
 4. Jos päivitys on saatavilla ao. laitteelle, sen lataus alkaa seuraavasti:
 5. Sen jälkeen päivitystä valmistellaan hetken aikaa:
 6. Kun asennuksen valmistelu on tehty, puhelin ilmoittaa päivityksen olevan valmis asennettavaksi. Päivityksen voi asentaa heti tai myöhemmin sopivampana ajankohtana.
 7. Jos päätät asentaa päivityksen, puhelin käynnistyy uudelleen ja päivityksen asennus käynnistyy. Tästä on merkkinä hammasrattaat, jotka pyörivät arviolta 10-30 minuuttia.
 8. Lopuksi puhelin käynnistyy uudelleen, jolloin päivitys on valmis ja puhelin taas valmiina käyttöön.

Kommentit tervetulleita

Kaikki kommentit päivän artikkeliin ja Windows 10:iin liittyen tervetulleita. J

Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/. Samoin videot näkyvät toistaiseksi vain selainta käyttämällä.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Teknologiat Merkitty: , ,
38 comments on “Windows 10 Mobile -päivitykset alkavat Lumia-puhelimille
 1. 23.3.2016 klo 20:37 Jukka Haanpää sanoi:

  Jep. Päivitin kymppiin ja taidanpa olla jo pahoillani siitä. Varmuuskopio on tehtynä pilveen, mutta jostain syystä en saa sitä ladattua takaisin kapulaani. Microsoftin tilin kautta pitäisi saada edes yhteystiedot takaisin. Eipä saanut. Puhelin hehkui päivityksen jälkeen niin kuumana, ettei sitä voinut pidellä käsissä, siis silloinkin, kun sitä ei käyttänyt tai edes ladannut ja akku tyhjeni ennätysvauhtia. Olin yhteydessä Microsoftin tukeen ja tulimme siihen tulokseen, että pitää tehdä tehdasasetusten palautus. Tein siis niin ja nyt on luuri kuin just kaupasta haettu. Pelit ja niillä tehdyt tulokset poissa, vanhin sähköposti joka löytyy, on viikon vanha. Kuvat ja sähköpostit saa kyllä netistä, mutta kaikki muu katoaminen ottaa kyllä aivoon. Enkä vielä edes tiedä, mitä muuta olen kadottanut, tutkinta on vasta vaiheessa. Tänään on mennyt tämän kanssa 9 tuntia putkeen, eikä asiat ole edes sinne päinkään, että olisin tyytyväinen. Vaatii varmaan vielä huomisenkin, että tuosta saa sellaisen luurin, kuin se vielä eilen oli. Muuten päivityksen ulkoasu oli ihan ok. Hieman hitaampi kuin 8.1 versio. Joitakin parannuksiakin, mutta ne ei vielä kuitanneet useita menetyksiä. Jos joku lukee tämän tekstin ennen päivitystä kymppiin, suosittelisin odottamaan vielä ainakin puoli vuotta. Ehkä nuo bugit saadaan sinä aikana korjattua.

 2. Timo Läpinen
  24.3.2016 klo 9:48 Timo Läpinen sanoi:

  Moi Jukka,
  Ikävä kuulla, että päivitys epäonnistui. Mikä Lumia-malli sinulla on käytössä?

  • 26.3.2016 klo 21:52 Jukka Haanpää sanoi:

   Puhelin on Nokian Lumia 930. Ja lisäyksenä edelliseen viestiin, Microsoftilta sanottiin, että tietojen palautuksessa on ollut jotain ongelmia, mutta sitä ei kerrottu, milloin palautus taas toimii. Varmaan samanlainen aikataulu kuin oli kympin julkaisussakin eli ehkä joskus.

 3. 26.3.2016 klo 11:08 Pasi sanoi:

  Päivitys on kyllä täysi susi. Lumia 930 kadotti yhteystiedot, eikä uusia pysty lisäämään. Ei myöskään outlookin sähköposti- tai kalenteritiliä. Netin jakaminen ei enää toimi, ja osa microsoftin sovelluksista on englanninkielisiä, vaikka kieleksi on asetettu suomi. Todella suuri pettymys, koska lumia 1520 insider-versio on toiminut sulavasti.

 4. 31.3.2016 klo 8:40 JK sanoi:

  Asensin win10:n Lumia 925:seen, windows insider ohjelman kautta. Lumiani olin ensin tyhjentänyt tehdasasetuksella. Siirsin yhteys, tekstari yms. tiedot vanhasta Lumia 625:sta käyttämällä siirrä tietoni sovellusta. Hienosti toimi.

  Aikaisemmin törmäsin sellaiseen ongelmaan, että jos on Microsoft tilejä enemmän kuin yksi, niin piti tehdasasetusten jälkeen valita juuri se oikea tili, jolla backupit ovat. Siellä ne näkyivät hienosti ja oli palautettavissa. Jos menit sellaisella tunnuksella sisään, jolla et olllut backuppia tehnyt, niin eipä löydy mitään. Kannatta käydä Microsoftin sivuilla ja kirjautua sisään, niin sieltä voi suoraan katsoa, että mitä backuppeja on käytössäsi …

 5. 14.4.2016 klo 20:46 Esa Piispa sanoi:

  Päivitin tänään, kaikki yhteystiedot katosivat ja kaikki soittoäänet. Lumia 930.
  Sama juttu kuin muilla, puolet valikoista on englanniksi….

  Mitään uutisia yhteystietojen takaisin saamisesta? Kenen on vastuu ?
  Olen ihan pulassa.

  • Timo Läpinen
   15.4.2016 klo 13:23 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Esa,
   Voit koittaa palauttaa puhelimen oletusasetuksille; joissain tapauksissa vastaavan tyyppiset ongelmat ovat ratkenneet sillä. Kun puhelimen asennusvaihe käynnistyy, kannattaa ensin koittaa varmuuskopion palauttamista (jos varmuuskopiointi on aiemmin ollut käytössä). Siten saat palautettua puhelimen täsmälleen samaan tilaan. Jos varmuuskopiota ei ole käytettävissä tai sen palauttaminen ei auta ongelman ratkaisussa, asennusvaiheessa pitää lähteä puhtaalta pöydältä ja lopuksi tehdä tarvittavat asetusten säädöt, tilien lisäämiset ja sovellusasennukset.

   • Timo Läpinen
    15.4.2016 klo 13:34 Timo Läpinen sanoi:

    Moi Esa,
    Itse olen käyttänyt Lumia 650 -mallia (jossa esiasennettuna Windows 10 Mobile) jonkun aikaa ja toki muutamia haasteita käytössä on ilmennyt. Hyvä puoli on se, että alustaa päivitetään koko ajan ja tulevissa päivityksissä ongelmat ratkaistaneen ja käyttöön tulee uusia ominaisuuksia. Toivottavasti tuo sekakielisyys korjataan myös piakkoin.

    Olen alusta saakka ollut mukana Windows Insider -testiohjelmassa, jonka käyttäjät saavat päivityksiä paljon ennen kuin ne laitetaan yleiseen jakeluun. Esiversioissa on omat riskinsä, mutta toisaalta sitä kautta saa usein päivityksiä ja monet ongelmat nopeasti korjattua.
    https://insider.windows.com/

 6. 1.6.2016 klo 15:59 Kimmo Intala sanoi:

  Moi, päivitin juuri huollosta tulleen luurini 830 W10n Upgrade Advisor apurin avulla ja hyvin toimi. Oli siis edelleen kaupasta saatavana. Luuri toimii hyvin. Harmi että Lumiat häipyvät ’luurikuvasta’ pikkuhiljaa.

  • Timo Läpinen
   2.6.2016 klo 10:18 Timo Läpinen sanoi:

   Moro Kimmo,
   Mukava kuulla, että päivitys onnistui ja puhelin toimii hyvin. Ja koska Windows 10:n päivityssykli on varsin tiheä, parannuksia ja uusia ominaisuuksia tulee jatkossakin tasaiseen tahtiin.

 7. 6.6.2016 klo 20:12 mikko uussaari sanoi:

  Lumia 640 kun päivittä Windows 10 nettijako ei toimi enään.

 8. 7.6.2016 klo 14:14 Sakari Rantanen sanoi:

  Päivitin pari päivää sitten 930:n WIN10:lle ja akunkesto putosi n.½. Normaalisti pärjäsin (WIN 8.1:llä) juuri ja juuri koko päivän, nyt enää osan. Luuri on työkalu ja tarvitsen sitä paljon. Minulla ei ollut 8.1:ssä mitään virransäästöjä, tms. päällä. Nyt juuri klo 14:15, n.6 tunnin käytön jälkeen akkua on jäljellä 19%, kun 8.1 aikana akku kesti koko päivän.

  • Timo Läpinen
   7.6.2016 klo 15:58 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Sakari,
   Voit koittaa palauttaa puhelimen tehdasasetuksille (Asetukset, Järjestelmä, Tietoja, Palauta puhelimen oletusasetukset). Joissain tapauksissa päivityksen jälkeiset ongelmat ovat ratkenneet sillä.

   • 9.6.2016 klo 11:30 Sakari Rantanen sanoi:

    Selailin lontoonkielisiä käyttäjäkommentteja ja siellä oli samanlaista tietoa, että WIN10 on akkusyöppö 8.1 verrattuna. Lataan parhaillaan Device recovery toolia ja palautan 8.1 toistaiseksi. Kympin aika on sitten myöhemmin? Tietokoneissa se jo minulla on ja olen tyytyväinen. Kuinka kauan 930 Lumiaan saa WIN10 päivityksen?

    • Timo Läpinen
     15.6.2016 klo 11:39 Timo Läpinen sanoi:

     Moi Sakari,
     Windows 10 Mobile on julkaistu 16.11.2015 ja tulee Microsoftin ilmoituksen mukaan saataville mm. Lumia 930 -mallille. Itse käytän Lumia 930 Gold Edition -mallia Elisan liittymällä ja siihen päivitystä ei vielä ole tarjolla. Toki Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmää voi jo testata Windows Insider -ohjelman kautta.

     Microsoftin Support Lifecycle -sivuilta voi nähdä, että Windows 10 Mobile on saatavilla ja tuettuna 9.1.2018 saakka.
     https://support.microsoft.com/en-us/lifecycle?p1=18509

 9. 18.6.2016 klo 19:33 Leena sanoi:

  saako Lumia1020 mitenkään päivitettyä windows 10?

  • Timo Läpinen
   21.6.2016 klo 11:35 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Leena,
   Lumia 1020 ei valitettavasti ole päivitettävien laitteiden listalla. Windows Insider -testiohjelmassa Lumia 1020 oli vielä alkuvuonna, mutta enää siihen ei tiettävästi saa edes testiversioita Windows 10 Mobile:sta. Windows Phone 8.1 -version tuki jatkuu kuitenkin 11.7.2017 saakka, joten siihen saakka puhelinta voi WP 8.1 -versiolla huoletta käyttää. Ja toki tuon päivämäärän jälkeenkin puhelinta voi käyttää, mutta käyttöjärjestelmäpäivityksiä siihen ei luultavasti sitten enää julkaista.

 10. 17.7.2016 klo 19:41 Mika Wilenius sanoi:

  Päivitin windows 10 lumia 640xl puhelimeen ja syö akkua tosi paljon ja netin jako ei onnistu. Koitin ladata tuon device recovery toolin ja lataus onnistuu mutta puhelin ei suostu avaamaan sitä! Mikä avuksi?

 11. 17.7.2016 klo 20:35 Mika Wilenius sanoi:

  Palautin tehdasasetukset mutta esim blue ray ei suostu yhdistymään langattomaan verkkoon tällä windows puhelimella mikä ennen toimi kyllä ennen tuota windows 10 asennusta.Android tabletti kyllä toimii mutta ei siis blue ray sim kortin kun vaihtaa android puhelimeen niin sillä kyllä netin jako onnistuu. Olis kiva kyllä saada toi lumiakin toimimaan kaikilla laitteilla!

  • 25.7.2016 klo 16:20 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Mika,
   Ilmeisesti koitat jakaa nettiä Blu-ray -laitteelle Windows 10 Mobile -puhelimella..? Voisiko olla niin, että Blu-ray -laite käyttää vanhoja tukiasematietoja (lähetysnimi, salasana) ja nyt ne ovat muuttuneet tehdasasetuksille palauttamisen myötä? Ehdotan, että tarkistat puhelimen Internet-yhteyden jakaminen -asetukset ja muutat niitä tarvittaessa Määritä asetukset -painikkeella.

 12. 26.7.2016 klo 12:26 Lilli sanoi:

  Yritin kahteen kertaan loppukeväästä asentaa win10 puhelimeeni, Nokia Lumia 1520. Eipä onnistunut. Puhelin jumissa, tulikuuma. Molemmilla kerroilla jouduin palauttamaan tehdasasetukset. Millään en enää haluaisi tuollaista sotkua. Uskaltaako enää yrittää asennusta? Kun pistän puhelimen tarkistamaan päivitrykset se sanoo, että ne ovat ajan tasalla. Eikö10:ä olekaan 1520:lle?

  • Timo Läpinen
   26.7.2016 klo 13:18 Timo Läpinen sanoi:

   Hei Lilli,
   Voit tarkistaa Windows 10 Mobile -päivityksen saatavuuden Lumia 1520 -mallille Versiopäivitysneuvoja-sovelluksella, joka löytyy puhelimen Windows Kaupasta. Koska Windows Phone 8.1 toimii vakaasti ja luotettavasti, en kiirehtisi päivitystä. Nyt kesän aikana Windows 10:stä julkaistaan iso päivitys sekä PC:lle että puhelimelle. Sen jälkeen voisi olla hyvä hetki päivittää myös puhelin.

 13. 10.8.2016 klo 0:02 juho sanoi:

  En voi todellakaan suositella kenellekään Win 10 päivitystä ainakaan mitä se oli Lumia 830 perusteella. Aivan hirveää sontaa, akku loppui puolessa päivässä, kännykkä oli tulikuuma, Edge on totaalisen surkea, kamera umpi surkea, kalenteri hanurista, sähköposti-tilit ei toiminut, herätyskello ei toiminut, mikään ei toiminut. Kaikki ihan perusominaisuudet mitä kännyköissä ollut iät ja ajat unohdettu pois tai ei toiminut. Kännykästä tuli täysin käyttökelvoton Win 10 päivityksen jälkeen!!! Älkää missään nimessä ladatko sitä!! Kolme viikkoa yritin palauttaa win 8.1 mikä piti Microsoftin mukaan käydä helposti, ei onnistunut. Kuusi viikkoa huollossa ja nyt on taas toimiva vanha kunnon 8.1

  • Timo Läpinen
   12.8.2016 klo 15:08 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Juho,
   On totta, että Windows 10 Mobile ei vielä ole sitä, mitä sen pitäisi olla. Osa ominaisuuksista puuttuu ja jotkut ominaisuudet eivät toimi kunnolla. Alustaa kuitenkin kehitetään jatkuvasti ja siten tilanteen voidaan odottaa korjaantuvan ja ongelmien poistuvan.

   Windows 10 Anniversary Update -päivitys on nyt jakelussa PC-laitteille ja tulee saataville lähiviikkoina myös puhelimille. Kyseessä on iso päivitys, jollaisia tulemme jatkossakin näkemään 1-2 kertaa vuodessa. Tuossa päivityksessä tulee paljon muutoksia ja korjauksia, joiden odotan parantavan puhelimen käyttökokemusta merkittävästi.

   Mikäli haluaa saada viimeisimmät käyttöjärjestelmäpäivitykset mahdollisimman nopeasti, voi liittyä Windows Insider -ohjelmaan. Ohjelmassa voi valita Fast- tai Slow-vaihtoehdon sen mukaan, miten nopeasti (ja millaisella riskillä) päivitykset haluaa laitteelleen.

   • 26.8.2016 klo 23:21 juho sanoi:

    En todellakaan halua Win 10 päivitystä puhelimeeni edellisen käyttökokemuksen perusteella. Oli niin surkea, keskeneräinen ja onneton tapaus. Sitten varmaan parin vuoden päästä kun ovat saaneet kuntoon Win 10 niin ei kenelläkään enää ole Windows puhelimia kun tekevät moista sontaa. Tuntui ettei kukaan ole tarkistanut toimiiko mikään millään tavalla ennen kuin laittoivat jakeluun, ei ole mikään kovinkaan suuri luotto että olisivat tämä uuden päivityksen yhtään paremmin hoitanut. Aivan idioottimaista toimintaa Microsoftilta, mennyt täysin luotto niiden toimintaan. Keskittyisivät päivittämään toimivaa ja hyvää Win 8.1stä.

 14. 12.8.2016 klo 12:10 Antero sanoi:

  Minulla Lumia 1520 ja päivitykset onnistuu Win 10 seuraavasti.
  Lataa puhelimen akku täyteen ja irroita puhelin laturista. Laita puhelimen alle esim. kylmäkalle pyyhkeeseen ja puhelin sen päälle, näin puhelin ei kuumene liikaa päivittettäessä puhelinta.
  Itse en saanut muuten päivitystä loppuun ja puhelin piti palauttaa tehdasasetuksille, kun jumittui.
  Pitää muistaa että puhelimessa ei ole jäähdyttäviä puhaltimia.

 15. 15.8.2016 klo 12:52 Jari sanoi:

  Itse yritin myös päivittää Lumia 1520:n, useampia kertoja se jäi looppiiin, kuumeni ja söi akun tyhjäksi vaikka oli laturissa koko ajan. Onneksi puhelin kuitenkin lopulta palautui toimivana 8.1-versioon. Myöhemmin jäähdytyksen kanssa uusittuna homma meni paremmin, mutta epäonnistui pariinkin kertaan lopulta virheeseen 0x800f081f. Ei taida kymppi olla vielä ihan valmis? Nuo virheilmoitukset ovat myös ihan seinästä, olisiko se todella niin vaikeaa saada näytettyä jotain selväkielisempää…

  • Timo Läpinen
   17.8.2016 klo 9:32 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Jari,
   Windows 10 Anniversary Update -päivitys on nyt jakelussa PC-laitteille ja tulee saataville lähiviikkoina myös puhelimille. Kyseessä on iso päivitys, joka toivottavasti ratkaisee paitsi päivitykseen liittyviä, myös monia muita havaittuja ongelmia / puutteita.

 16. 26.8.2016 klo 8:42 Petri k sanoi:

  Minulla on lumia 640 lte ja odottelen Windows 10 päivitystä joka ei poistaisi yhteystietoja tai muitakaan asetuksia kuten soittoäänet tai sovellusasetukset. Onkohan varmaa tietoa kyseistä paremmasta päivityksestä kenelläkään.

 17. 3.9.2016 klo 8:55 Jh sanoi:

  Lumia 640 wp10, hävitti aluksi kaikki yhteystiedot, nyt ei toimi whatsapp, ei aukea ollenkaan.
  On koitettu varmuuskopiointia, tehdasasetusten palautusta. Kaikki kuvat ja viestit katosi.
  Whatsaspin pystyy lataamaan kaupasta muttei käynnisty. Useaan kertaan olen koittanut ladata uudelleen.
  Sama juttu esim ilmatieteenlaitoksen sää ja tori.fi sovelluksilla, ei vaan aukea. Puoli vuotta toimi suht hyvin ohjelmat. Kauheasti kaatuillut ja käynnistynyt uudelleen koko ajan.

 18. 6.9.2016 klo 13:05 Petri k sanoi:

  Juu taidan vaihtaa leiriä ja ostaa android puhelimen.. Olisin niin halunnut päivityksestä parannuksen 640 lumian toimintaan mutta taisi mennä ojasta allikkoon se toive. Mun 640 heittää välillä sovelluksesta riippumatta pihalle eli päänäyttöön. Mutta mitä enemmän luen epäonnistuneita juttuja niin en edes yritä päivitystä asentaa ja luovutan. Helpompi taistella puhdas android itselleen sopivaksi. Kuolema tuli sittenkin liian aikaisin wp luureille.

 19. 3.10.2016 klo 16:30 Heikki sanoi:

  Terve,
  Menee hermo tuon Lumia 830 ja Win 10 kanssa. Lisäilen Exchenge s-postitilejä ja niitä ei saa enää liitettyä aloitusnäyttöön, missä vika?

 20. 6.10.2016 klo 0:12 Anutus sanoi:

  Eihän päivityksestä tule pakollista? Kymppi onnistui jo rikkomaan tietokoneeni, missään nimessä en sitä puhelimeeni halua!!

  • Timo Läpinen
   7.10.2016 klo 10:10 Timo Läpinen sanoi:

   Hei,
   Ainakaan tässä vaiheessa päivitys ei ole puhelimeen pakollinen. Windows Phone 8.1 on tuettu 11.7.2017 saakka ja senkin jälkeen sitä voi toki edelleen käyttää. Asensin hiljattain Lumia 950 -puhelimeeni Anniversary Update -päivityksen ja se on toiminut hyvin. Windows Insider -ohjelman kautta on sen jälkeen tullut vielä muutama muu päivitys.

 21. 11.10.2016 klo 20:34 Petri K sanoi:

  Pitkään jaksoi 640 lte herjata päivitys saatavilla asenna nyt. Latasin Windows 10 päivitystä varten insiderin siis. Sitten se onneksi lopetti yhtäkkiä ja en haksahtanut asentamaan. Ei sitä minun malliin ainakaan edes kannata asentaa kun winkkari puhelimet loppui tehtaalta tulemasta ja tuki varmasti katkesi sitä myöten. Mulla on riittää 10 päivitysten kanssa tekemistä muutenkin läppärillä ja lamina tabletilla. Lamina tablettikin käy tulikuumana 10 päivityksen jälkeen. Toisaalta jos tää ois samsunkki nii ois jo räjähtäny…

  • Timo Läpinen
   12.10.2016 klo 9:40 Timo Läpinen sanoi:

   Moi Petri,
   Nyt elokuun alussa jakoon tullut Windows 10 Mobile -versio (Anniversary Update) on tuettu 9.10.2018 saakka. Aiemmin marraskuussa 2015 julkaistu versio on tuettu 9.1.2018 saakka. Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän tuki ei siis ole riippuvainen Lumia-mallien valmistuksesta ja myynnistä. Toisaalta aiempi Windows Phone 8.1 -versiokin on tuettu vielä vuoden verran, 11.7.2017 saakka.

   Huomaa, että Windows 10 Mobile -päivitys ei vaadi Windows Insider -ohjelmaan liittymistä. Mutta jos haluat jatkossa saada uusimmat esiversiot ja testata niitä, niin silloin Windows Insider -ohjelmaan tulee liittyä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>