Elisa Toimisto 365 -palveluun uudistuksia kevään aikana

Microsoftin Office 365 ja siten myös Elisa Toimisto 365 -palvelu päivittyy merkittävästi tämän kevään aikana. Odotetut uudistukset liittyvät tiedostokokoihin, tallennustilaan, auditointiin ja raportointiin. Palvelun päivitys on alkanut helmikuussa ja etenee vaiheittain globaalisti kesään mennessä.

Uudistukset eivät vaadi palvelun käyttäjiltä mitään toimenpiteitä. Kun Office 365 -palvelu (ja siten myös Elisa Toimisto 365) on päivittynyt, loppukäyttäjä ja pääkäyttäjä voivat hyödyntää uusia ominaisuuksia.

Esittelen seuraavassa päivityksen keskeiset uudistukset.

Suuremmat tiedostokoot

Palveluun ladattavien tiedostojen maksimikoko kasvaa siten, että jatkossa yhden tiedoston maksimikoko on jopa
10 GB. Tämä koskee seuraavia:

 • Tiimisivustot (SharePoint Team Sites)
 • Office 365 Groups
 • OneDrive for Business
 • Office 365 Video portaaliin ladattavat videot

Uuden 10 GB:n maksimikoon myötä isoja tiedostoja ei tarvitse enää pitää tiedostojaoissa tai paikallisella kiintolevyllä vaan ne voidaan viedä suoraan palveluun (esim. SharePointin dokumenttikirjastoon).


 Kuva: OneDrive for Business -tallennustila tukee jatkossa jopa 10 GB:n tiedostoja (Microsoft)

SharePoint Online -palvelun tallennustila kasvaa

Päivityksen myötä myös SharePoint Online -palvelun tallennustila kasvaa. Jatkossa tallennustilaa on oletuksena 1 TB (=1000 GB), ja lisäksi 0,5 GB per käyttäjä. Lisäys on merkittävä, sillä nykyään organisaatiolle osoitettava tallennustila on 10 GB.

Käyttäjien osalta on hyvä huomata, että edellä mainittu tallennustila per käyttäjä tulee OneDrive for Business- ja henkilökohtaisen postilaatikon tallennustilan päälle. SharePoint Online- ja OneDrive for Business -palveluja koskevista tallennusmääristä ja rajoitteista voi lukea tarkemmin tästä Microsoftin artikkelista.

Aktiivinen käyttö -raportti

Tulevissa päivityksissä (Q2/2016) Microsoft tuo uusia käyttäjäraportteja, joiden avulla pääkäyttäjät voivat nähdä avainmetriikkaa kuten:

 • aktiivisten käyttäjien lukumäärä
 • tiedostojen kokonaismäärä
 • tallennuskapasiteetin kokonaiskulutus
 • yksittäisten käyttäjien OneDrive-tallennustilan käyttö

Laajempi auditointi ja raportointi

Office 365 Compliance Center tarjoaa nyt laajemman näkyvyyden loppukäyttäjien ja pääkäyttäjien toimenpiteisiin SharePoint Online- ja OneDrive for Business -palveluissa. Lisäksi aktiviteetteja voi laajemmin seurata myös Azure Active Directory- ja Exchange Online -palveluissa. Compliance Centerin Reports-välilehdellä voit napauttaa Start recording user and admin activities -kohtaa ja luoda mm. seuraavia raportteja:

 • Tiedostoihin ja kansioihin liittyvät toimenpiteet kuten näytä/katso, luo, muokkaa, lataa palveluun, lataa palvelusta, ja poista.
 • Jakamiseen liittyvät toimenpiteet kuten kutsut ja oikeuspyynnöt.
 • Synkronointiin liittyvät toimenpiteet.

Raportteja voi luoda käyttäjä- tai tiedostokohtaisesti halutulla aikavälillä. Raportteja voi hyödyntää auditoinneissa, tai jos muuten halutaan seurata ympäristön tapahtumia. Audit-historia säilytetään tällä hetkellä 90 päivän ajan.

Lisäksi pääkäyttäjät voivat tallentaa Audit-historian CSV-tiedostoksi myöhempää Excel-käsittelyä varten. Audit-tietoon pääsee käsiksi myös Office 365 Management Activity API:n kautta, jolloin Office 365:n Audit-tieto voidaan kytkeä osaksi erilaisia tietoturva- ja compliance-ratkaisuja.

Tämän artikkelin aiheesta voi lukea lisää Microsoftin julkaisemasta blogiartikkelista.

Kommentit tervetulleita

Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/. Samoin videot näkyvät toistaiseksi vain selainta käyttämällä.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8.1- tai Windows 10 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Teknologiat, Toimisto 365 Merkitty: , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>