Windows 10:n lukituksen voi avata pian toisella laitteella

Microsoft kertoi hiljattain tulevista Windows 10 PC- ja Windows 10 Mobile –uudistuksista yrityskäyttäjille. Yksi kiinnostavista uutuuksista on mahdollisuus avata Windows 10:n lukitus toisella laitteella (esim. matkapuhelin).

Toiminnallisuus on työn alla ja tarkkaa julkistusajankohtaa ei ole vielä kerrottu. On mielenkiintoista nähdä, josko kesän Windows 10 Anniversary Update -päivityksessä tämä toiminnallisuus olisi jo käytettävissä.

Idea on mainio: kun työpäivän aikana pitää liikkua ja lukita kone moneen kertaan, on kätevää kirjautua uudelleen vaikka puhelimen näppäintä painamalla. Pitkiä salasanoja kun on vähän tylsä kirjoittaa moneen kertaan päivän aikana.

Muuten, lukitsethan koneesi aina kun poistut työpisteeltä?

Homma perustuu Companion Device Framework (CDF) -viitekehykseen, joka sovelluskehittäjien tulee ottaa käyttöön voidakseen avata Windows 10:n lukituksen toisella laitteella. CDF-viitekehyksen yksityiskohdista, vaatimuksista ja rajoituksista voi lukea tarkemmin täältä.

CDF:n avulla käyttäjä voi hyödyntää Windows Hello- ja Passport-tietoturvaominaisuuksia silloinkin, kun tietokoneessa itsessään ei ole sormenjälkilukijaa tai biometrista tunnistautumista (iirisskanneri, kasvojen tunnistus).

Microsoft on listannut muutamia todennäköisiä käyttöskenaarioita:

  • Käyttäjällä on mukanaan puhelin, joka on liitetty tietokoneeseen Bluetooth-yhteydellä. Kun käyttäjä napauttaa tietokoneen välilyöntinäppäintä, puhelin saa viestin. Käyttäjä kuittaa viestin ja tietokoneen lukitus avataan.
  • Käyttäjällä on aktiivisuusranneke, joka on tunnistanut käyttäjän. Kun käyttäjä lähestyy tietokonetta ja tekee jonkin liikkeen (esim. käsien taputus), tietokoneen lukitus avataan.
  • Käyttäjä liittää tietokoneeseen USB-laitteen ja napauttaa ao. laitteen painiketta. Tietokoneen lukitus avataan.

Ratkaisu tukee myös Microsoftin uutta Band 2 -ranneketta, josta yhtiö toteaa seuraavaa:

”In the future, you will be able to use devices like the Microsoft Band 2, as well as other devices that integrate with the Windows 10 Companion Device Framework (CFD), as a companion device for Microsoft Passport based authentication. With this, a device like the Microsoft Band 2, or other third party devices can become an external second factor of authentication which can be used to unlock your Windows 10 PCs.”

Kommentit tervetulleita

Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/. Samoin videot näkyvät toistaiseksi vain selainta käyttämällä.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8.1- tai Windows 10 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Teknologiat Merkitty: , ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>