Windows 10:n markkinaosuus nousee, Windows 7 alle 50%:n

Viimeisimmän Net Applicationsin julkaiseman datan mukaan Windows 10:n (globaali) markkinaosuus olisi edelleen jonkin verran kasvanut huhtikuussa, ollen nyt 15,34%. Samaan aikaan ylivoimaista ykköstilaa edelleen pitävä Windows 7 on pudonnut alle 50%:n, tarkan markkinaosuuden ollessa nyt 47,82%.

Kolmospaikkaa 10,63%:n osuudella pitää Windows XP, joka ei ole enää vähään aikaan ollut Microsoftin tuen piirissä. Neljäntenä listalla on Windows 8.1, jonka osuus on nyt 9,85%.

Tässä Net Applicationsin sivuilta lainattu kaavio, jossa näkyy myös muiden käyttöjärjestelmien osuudet:

Microsoft ilmoitti maaliskuussa, että sen uusi Windows 10 -käyttöjärjestelmä oli aktiivisessa käytössä yli 270 miljoonassa laitteessa. Siten 29.7.2015 julkaistu uusi alusta on saanut varsin lentävän lähdön ja hyvän vastaanoton.

Seuraava merkittävä päivitys on odotettavissa kesällä vuosipäivän aikoihin, josta nimikin, Anniversary Update. Päivitystä odotellessa muistutan kaikkia Windows 7- ja Windows 8.1 -käyttäjiä, että tarjous ilmaisesta päivityksestä päättyy 29.7.2016.

Kommentit tervetulleita

Jos luet tätä Appelsiini Media –mobiilisovelluksella, niin siirrythän kommentoimaan osoitteeseen http://blog.appelsiini.fi/. Samoin videot näkyvät toistaiseksi vain selainta käyttämällä.

– Timo

PS. Onko käytössäsi Windows Phone 8.1- tai Windows 10 -puhelin? Olethan jo ladannut Appelsiini Media -sovelluksen Windows Kaupasta? Sillä voit kätevästi lukea viikon vinkit ja jakaa niitä myös kavereille. Samalla saat itsellesi taskukokoisen tietopankin, josta voi nopeasti löytää avun arjen tietoteknisiin haasteisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä Jaa Google+:ssa Jaa Pintrestissä Jaa LinkedIn:issä
Julkaistu kohteessa Aktiivikäyttäjät, Teknologiat Merkitty: ,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>